luni, 14 februarie 2011

Zâmbete creative - "Simfonia emotiilor"Grup de dezvoltare personală intitulat "Zâmbete creative", realizat în parteneriat cu Asociaţia IMPACT.

Grupul a fost realizat cu copii de clasa a IV-a, în cadrul Şcolii Nr. 24, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 (10 şedinţe) şi a avut ca scop dezvoltarea creativităţii copiilor ca metoda alternativă de comunicare şi petrecere a timpului liber, vizând diminuarea comportamentelor agresive dintre elevi.
"Simfonia emotiilor" este o activitate artterapeutica. Metodele utilizate sunt: colaj, muzica, dans.

Copiii isi construiesc instrumente muzicale din sticle de plastic sau borcane si paste fainoase, boabe de orez sau fasole. Ornează aceste instrumente astfel incat sa le placa. Apoi propun fiecare cate un ritm pe care- l realizează cu instrumentul sau. Ceilalti repeta cu instrumentele lor ritmul.

Fiecare copil, pe rand, joacă rolul de dirijor, iar ceilalti de orchestra. Dirijorul ii pune sa cante simultan sau pe fiecare in parte, mai incet sau mai tare, iar cei din orchestra trebuie sa tina ritmul si sa cante dupa indicatiile lui.

In finalul activitatii, copiii propun cate o incantatie pentru fericire, tristete, furie, teama, plictiseala, prietenie etc.

Psiholog Raluca Antonescu – consilier şcolar Şcoala nr. 24, Şcoala nr. 28, Grădiniţa nr. 138

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu